Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Naaldwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage

Is er sprake van een lekkend riool

Redactie naaldwijk-verstopping.nl, 10 juli 2024
Als er lekkage ontstaat in het riool, is ATF Loodgieter & Onderhoud in Naaldwijk er voor u!

Bent u geconfronteerd met een lek in uw riolering?Dit kan nadelige gevolgen hebben, zowel voor uw gezondheid als uw financiële situatie. De onaangename geur die vrijkomt, kan een teken zijn van een lekkende riolering.

Welke indicaties wijzen op een lekke rioleringsleiding?

Wanneer er een onplezierige stank vrijkomt, kan dit duiden op een lek in de riolering. Het kan echter ook voorkomen dat u de stank van de lekke riolering van uw buren ruikt. Het verschijnen van een vochtige plek op de grond kan duiden op een lek in de riolering.

Wat zijn de redenen achter een lek in uw rioolleiding?

De gemiddelde levensduur van een rioleringsstelsel bedraagt doorgaans 20-25 jaar. Het verrichten van regelmatig onderhoud aan het riool kan echter invloed hebben op de levensduur ervan. Rioleringsdefecten ontstaan vaak door gebrek aan onderhoud.

Heeft een rioollek invloed op uw welzijn en gezondheid?

Het is van groot belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen uw gezondheid in gevaar kunnen brengen, maar ook die van anderen. Het kan gebeuren dat een lekkend riool direct contact veroorzaakt met verontreinigd afvalwater, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het besmette afvalwater brengt gevaar met zich mee voor iedereen die hiermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Is uw riool aan het lekken?

In geval van een lekkage in uw rioolsysteem, is het cruciaal om direct een professional in te schakelen die ervaring heeft met rioleringsproblemen. Dit is van essentieel belang om schade aan uw woning te voorkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een lekkage in uw riool op te lossen.

Het is mogelijk om gebruik te maken van relining. Dit is een duurzame methode voor reparatie. Voor het repareren van specifieke delen van het riool zonder dat er een complete renovatie plaatsvindt, is relining een goede optie. Het plaatsen van een bijzondere sok in de rioleringsbuis zorgt ervoor dat het lek wordt hersteld.

Een andere optie is het gedeelte wat lekt te laten vervangen. Als het lek echter regelmatig optreedt of het riool al oud is. Dan is het verstandig om te laten zorgen voor een rioolvernieuwing.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5094 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter