Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Naaldwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Hulp bij rioolluchtproblemen Redactie, 3 januari 2024
ATF Loodgieter & Onderhoud: de ervaren rioleur voor Naaldwijk en omliggende gebieden!

Als u thuis een onaangename rioolgeur ruikt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Als u de sifons reinigt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur blijven hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig bedrijf voor rioolservice te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de kennis, ervaring en middelen om de werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Ook wordt het probleem voor je opgelost zonder dat je hier zelf je handen aan vuil maakt.

Wat zijn de factoren achter de rioolstank?

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan rioollucht in uw huis:Doordat er werkzaamheden worden uitgevoerd, kan de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor ontstaan er scheuren in de riolering en kan er rioollucht in uw huis komen.

Wat veroorzaakt het probleem: verstopping in de afvoer

Een van de meest voorkomende redenen voor een onaangename rioollucht in uw huis is een verstopping in de leidingen of afvoerputjes. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook voorkomen dat niet een leiding, maar het riool zelf, verstopt raakt. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Zou er wellicht een lek zijn in uw leidingwerk?

Als er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw huis betreden. Dit kan leiden tot hinderlijke geur en uiteindelijk schade door water. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u uw afvoer op een goede manier kunt ontluchten

Een goede luchtcirculatie in uw afvoer is essentieel. Vaak gebeurt dit via een buis die uitkomt op het dak van uw woning. Als deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare geur uit het riool uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door hem regelmatig te gebruiken

Via de afvoer van de wc kan geen rioollucht uw huis binnenkomen dankzij een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon. Het kan voorkomen dat een afvoer in uw huis langere tijd niet wordt gebruikt, waardoor het waterslot uitdroogt en de rioollucht ongehinderd uw woning kan binnendringen. Het regelmatig doorspoelen van water door de afvoeren is een goede manier om dit te voorkomen.

Tips om stankoverlast in uw woning te voorkomen

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw woning. Vaak ontstaan verstoppingen door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5094

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.