Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Naaldwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemen Redactie, 4 maart 2024
ATF Loodgieter & Onderhoud: uw rioleur in Naaldwijk en omgeving!

Een riolering is cruciaal voor uw woning. Het is fijn als alles naar behoren werkt, maar soms kan er schade ontstaan. Op welke manier kunt u dit opmerken? En wat moet u vervolgens doen?Dit blogartikel behandelt diverse symptomen van een beschadigd riool en biedt oplossingen om direct actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een beschadigd rioolstelsel. Hierbij kunnen er kleine problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een defecte riolering. Als de problemen blijven voortduren, is het verstandig om een rioolinspectie te overwegen.

Een extra probleem met verstoppingen is een totaalverstopping die herkend kan worden aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle gevallen van verstopping een kapot riool als oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Hoe vat een riool schade op?

Een riool kan door verschillende oorzaken beschadigd raken. Zowel interne als externe invloeden spelen hierbij een rol. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een risicofactor. Wanneer er druk op het riool toeneemt, kan dit resulteren in scheuren.

Het riool kan zich losmaken van de muur of intern scheuren door de druk op het systeem. Schade aan het riool kan eveneens veroorzaakt worden door wortelgroei en corrosie. Bij al deze situaties is het raadzaam om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties gestart wordt.

Wanneer is het nodig uw riool te laten inspecteren?

Er zijn specialisten die beschikken over geavanceerde hulpmiddelen om een gebrekkig riool te kunnen opmerken. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt snel duidelijk waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Inspectie kan op twee manieren worden gedaan, met een rioolcamera of door rookdetectie toe te passen.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat blaast rook het riool in en controleert of deze op bepaalde punten in de riolering verdwijnt. De plaatsen waar de rook niet meer zichtbaar is, geven een indicatie van een mogelijke lekkage in het riool.

U kunt de inspectie of reparatie van uw riool laten doen

Denkt u dat uw riool kapot is? Of heeft u regelmatig gedoe met uw afvoer?Wij helpen u verder! Neem contact op met ATF Loodgieter & Onderhoud via 070 207 5094 en plan een afspraak in. Daar helpen we u graag mee met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5094

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.