Hulp bij rioolluchtproblemen

Als u thuis een onaangename rioolgeur ruikt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Als u de sifons reinigt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur blijven hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig bedrijf voor rioolservice te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de kennis, ervaring en middelen om de werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Ook wordt het probleem voor je opgelost zonder dat je hier zelf je handen aan vuil maakt.

Wat zijn de factoren achter de rioolstank?

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan rioollucht in uw huis:Doordat er werkzaamheden worden uitgevoerd, kan de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor ontstaan er scheuren in de riolering en kan er rioollucht in uw huis komen.

Wat veroorzaakt het probleem: verstopping in de afvoer

Een van de meest voorkomende redenen voor een onaangename rioollucht in uw huis is een verstopping in de leidingen of afvoerputjes. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook voorkomen dat niet een leiding, maar het riool zelf, verstopt raakt. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Zou er wellicht een lek zijn in uw leidingwerk?

Als er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw huis betreden. Dit kan leiden tot hinderlijke geur en uiteindelijk schade door water. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u uw afvoer op een goede manier kunt ontluchten

Een goede luchtcirculatie in uw afvoer is essentieel. Vaak gebeurt dit via een buis die uitkomt op het dak van uw woning. Als deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare geur uit het riool uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door hem regelmatig te gebruiken

Via de afvoer van de wc kan geen rioollucht uw huis binnenkomen dankzij een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon. Het kan voorkomen dat een afvoer in uw huis langere tijd niet wordt gebruikt, waardoor het waterslot uitdroogt en de rioollucht ongehinderd uw woning kan binnendringen. Het regelmatig doorspoelen van water door de afvoeren is een goede manier om dit te voorkomen.

Tips om stankoverlast in uw woning te voorkomen

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw woning. Vaak ontstaan verstoppingen door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5094

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een verstopte afvoer in uw gootsteen
> Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemen
> Zeg vaarwel tegen rioolvliegjes