De afvoer ontstoppen in Naaldwijk

Een verstopte afvoer is één van de meest vervelende problemen binnen het reguliere huishouden. Het water loopt niet weg? Pas op het moment dat water niet goed meer wegloopt, ervaart u het comfort van een goed functionerende afvoer. Het was u misschien al opgevallen door borrelende geluiden bij het weglopen van water, maar vaak lossen zulke problemen zichzelf nog wel op; niet dus! Een beginnende verstopping in de afvoer kan u zelf proberen op te lossen, maar dit blijkt niet altijd effectief. Is uw afvoer verstopt? ATF Loodgieter & Onderhoud staat voor u klaar in Naaldwijk bij het ontstoppen van de afvoer:

  • wasbak
  • gootsteen
  • vaatwasser
  • wasmachine

Afvoer verstopt oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van een verstopte afvoer zijn vet en etensresten. Het vuil en vet dat elke dag door de gootsteen wordt gespoeld laat een laagje achter in de afvoer. Na een tijdje is deze zo dichtgeslibd dat er geen water meer langs kan. Uw afvoer raakt verstopt. Zorg ervoor dat etensresten niet in de afvoer terechtkomen. Gooi grote hoeveelheden vet of frituurolie ook niet door de gootsteen. Op veel plekken zijn inzamelpunten voor frituurolie waar u uw gebruikte frituurolie heen kunt brengen. Heeft u niet een inzamelpunt in de buurt? De olie kan dan weggegooid worden bij het restafval. Om vervuiling van de rest van het afval te voorkomen kunt u de olie in een afsluitbaar bakje of in een oud melkpak gieten.

Naast vet en etensresten ligt het probleem ook vaak bij de aanleg van de leidingen. Bij incorrect aangelegde leidingen is de kans op verstoppingen groot, ondanks uw inspanningen om een afvoer verstopping te voorkomen. Dit komt vaak voor bij jaren tachtig woningen waar de afvoeren te vlak liggen. Ook zie je vaak verstoppingen wanneer er veel haakse bochten en t-stukken zijn gebruikt bij de aanleg. De aanleg van een afvoer lijkt makkelijk en alle benodigdheden zijn in de winkel te koop. Echter, er is vaak toch dat extra beetje kennis nodig om een goed werkend afvoersysteem aan te leggen. Is uw afvoer verstopt? Mogelijke oorzaken worden door ons razendsnel uitgesloten en binnen zeer korte tijd loopt uw afvoer weer door.

Zelf de afvoer ontstoppen

De afvoer ontstoppen is iets dat u zelf kan doen, maar dit is niet zonder risico’s. Veelal zijn ontstoppingsmiddelen zelfs slecht voor het leidingwerk én zorgen ‘slechts’ voor een tijdelijke oplossing. Een plopper is in principe de meest vriendelijke optie; deze lost verstoppingen hoog in de afvoer vaak wel op. Soda in combinatie met gloeiend heet water is mogelijk, maar minder goed. Andere ‘aanbevolen’ ontstoppingsmiddelen in de supermarkten zijn ronduit af te raden. Mochten eigen methodes niet afdoende werken, dan houden wij ons aanbevolen.

Een ontstoppingsbedrijf inschakelen

Een verstopping dieper in de afvoer is in principe niet eigenhandig op te lossen. Deze heeft zich vaak al langere tijd opgehouden op één plek en komt plots duidelijk naar voren. Heeft u een verstopte afvoer? Schakel de hulp in van ATF Loodgieter & Onderhoud. Wij gaan gericht en gebruiksvriendelijk te werk, waardoor het probleem definitief wordt opgelost. Hiervoor dienen diverse methoden, gekozen op basis van de aard van de verstopping. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel ons dan op 070 - 207 50 94. Wij kunnen u ook helpen bij overige verstoppingen in de riolering.